Mijn kerststal

Deze kerststal heb ik gekocht toen wij net kinderen hadden. De figuren zijn van plastic, want mijn toen al zuinige en praktisch aard dacht: kunnen ze even mee!

Tijdens al die kinderjaren zijn er verschillende “stallen” omheen gebouwd; oude sigaardoosjes, kistjes van mandarijnen, stro, hooi …. prachtig.  Dus ze gaan dan ook al heel lang mee en elke kerst komen ze weer uit hetzelfde zakje en nu genieten de kleinkinderen ervan. Natuurlijk met een verhaal van hun ouders, toen die er mee speelden

In de kersttijd zijn we een keer naar de Zwarte Markt in Beverwijk geweest. Ja, nieuwsgierigheid, hoe werkt dat daar en ja, het werd een bijzonder uitje. Bijna aan het eind van de dag liepen we nog even langs de kleine kraampjes en daar stond ie….mijn gewenste kerststal met stenen figuren. Al vele jaren zocht ik er een, wat groter dan de plastic exemplaren uit de jeugd van mijn kinderen . Natuurlijk geprobeerd de vraagprijs te verlagen en voor €10,- was ik koopman. Niet duur dacht ik….

Vorige week kwam mijn kleinzoon en kien als ie is, vertelde hij dat het wel een mooie kerststal was, maar er iets miste….de os bij de kribbe!

Nu snap ik ook de prijs…….maar geniet nog elke Kerst van de mooie stal!